Het auditcomité, opgericht door de raad van bestuur van de Enige Bestuurder, controleert de integriteit van de financiële informatie die door Qrf publiek wordt gemaakt. Het auditcomité onderzoekt eveneens de interne controle en de systemen inzake risicobeheer opgezet door het uitvoerend management. Het verzekert de doeltreffendheid van de interne audit en fungeert als belangrijkste aanspreekpunt voor de interne auditor en de Commissaris.

Frank De Moor

Voorzitter van het Auditcomité

Frank De Moor (1962) behaalde in 1985 aan de Katholieke Universiteit Leuven de graad van Licentiaat-doctorandus in de Toegepaste Economische Wetenschappen en Beleidsinformatie. Hij vervolledigde daarna diverse managementopleidingen, waaronder Strategic Management in Retail aan het Babson College in de Verenigde Staten.

Frank De Moor startte zijn loopbaan in 1985 als Systems Analyst bij Procter & Gamble Benelux. Van 1988 tot en met 1990 was hij actief als Senior Consultant bij Ernst & Whinney Belgium en als Brand Manager Europe & Africa bij Federal Mogul.

In 1990 werd Frank De Moor algemeen directeur bij Brantano.

In 1994 startte Frank De Moor zijn carrière binnen de Macintosh Retail Group. Van 1994 tot en met 2002 was hij actief bij Management Services Tonton Tapis. Hij bekleedde vervolgens de functies van directeur van GP Décors in Frankrijk en algemeen directeur van Kwantum Deco Groep in Nederland. In oktober 2002 werd Frank De Moor lid van de raad van bestuur van de Macintosh Retail Group en in februari 2003 werd hij benoemd als CEO van de Macintosh Retail Group.

In 2014 ruilde hij zijn functie als CEO bij Macintosh Retail Group in voor de functie van CEO van de parkeerbeheerder Q-Park. Bij Qrf deelt hij heden, als lid van de Raad van Bestuur en voorzitter van het Auditcomité, zijn jarenlange ervaring in de retailsector.

portretqrf16-kopie3_0
portretqrf26-kopie2_0

Inge Boets

Lid van het Auditcomité

Inge Boets (1962) behaalde haar Licentie in de Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen, volgde opleidingen Strategic Leadership aan Babson college (Harvard) en IMD, en was bedrijfsrevisor en erkend revisor voor verzekeringsondernemingen.

Inge Boets startte haar loopbaan als auditor bij Ernst & Young, waarbij ze zich specialiseerde in internationale ondernemingen en de verzekeringssector. Nadat ze in 1996 partner werd bij Ernst & Young richtte ze er de Risk Practice op. Zij was ook lid van het Groepsbestuur van Ernst & Young België van 2001 tot 2006.

In 2006 werd Inge Boets leider van Ernst & Young’s Global Risk Practice. In 2008 combineerde zij deze rol met de EMEIA Risk Leader verantwoordelijkheid.

In 2009 werd ze lid van het Global Executive team van de Advisory afdeling van Ernst & Young, waar ze verantwoordelijk was voor Quality & Risk Management. Ze was tevens lid van Ernst & Young’s Global Quality & Risk Management Executive.

In 2010 keerde Inge Boets terug naar Ernst & Young België waar ze Global Client Service Partner voor de Europese Unie en al zijn instellingen werd.

In 2011 gaf ze een nieuwe oriëntatie aan haar professionele loopbaan en werd ze onafhankelijk bestuurder.

Inge Boets is regelmatig gastspreker over onderwerpen als audit, risk management, governance en heeft meerdere artikels geschreven over deze topics.

Vandaag is Inge Boets onafhankelijk bestuurder bij Euroclear, Econopolis en Ontex. 

Francis Vanderhoydonck

Lid van het Auditcomité

Francis Vanderhoydonck (1958) behaalde een Master Rechten aan de Vrije Universiteit Brussel, en versterkte dit met een programma Common Law aan de Cambridge University. Vervolgens volgde hij een Master Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel en een opleiding Tax Law aan de Fiscale Hogeschool Brussel. Zijn MBA in Finance vervolledigde hij ten slotte aan de New York University.

De start van zijn carrière maakte hij in 1986 bij De Generale Bank, waar hij tot 1998 werkte als Global Head of Investment Banking. Vervolgens ging hij aan het werk als Managing Partner bij het private equity fund Buy Out Fund CVA en bij Maple Finance Group (corporate finance advisory) tot respectievelijk 2015 en 2017.

Sinds 1999 is hij ook bestuurder bij verschillende beursgenoteerde en private Belgische en Nederlandse ondernemingen.

francis_vanderhoydonck_qrf