Het remuneratie- en benoemingscomité, opgericht door de Raad van Bestuur van de Enige Bestuurder, doet voorstellen en verschaft advies aan de Raad van Bestuur inzake het remuneratiebeleid alsook de individuele remuneratie van bestuurders en de leden van het Uitvoerend Management. Het geeft advies over aanwervingen en promoties en evalueert de omvang en samenstelling van de Raad van Bestuur. Het verzekert de bekwaamheid van de leden van de Raad van Bestuur en het Uitvoerend Management en kijkt toe op een adequaat remuneratiesysteem.

Jan Brouwers

Voorzitter van het Remuneratie- en benoemingscomité

Na zijn studies startte Jan Brouwers in 1997 zijn loopbaan bij JP Morgan, waar hij aan de slag ging als Analyst Fixed Income. In 1999 ging hij bij Morgan Stanley in Londen aan de slag waar hij zich bezig hield met Fixed Income voor Nederland. Van 2001 tot en met 2002 was hij als Portfolio Manager werkzaam bij Bluecrest Capital in Londen.

In 2002 keerde hij terug naar Morgan Stanley in London waar hij onder andere aan het hoofd stond van Fixed Income voor Continentaal Europa, Frankrijk en de Benelux; Sales & Trading voor de Benelux en Fixed Income Sales voor Nederland.

Jan Brouwers is onafhankelijk bestuurder bij Proviron Holding, en bestuurder en aandeelhouder van Jaran Capital.

portretqrf32-kopie2
portretqrf26-kopie2_0

Inge Boets

Lid van het Remuneratie- en benoemingscomité

Inge Boets (1962) behaalde haar Licentie in de Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen, volgde opleidingen Strategic Leadership aan Babson college (Harvard) en IMD, en was bedrijfsrevisor en erkend revisor voor verzekeringsondernemingen.

Inge Boets startte haar loopbaan als auditor bij Ernst & Young, waarbij ze zich specialiseerde in internationale ondernemingen en de verzekeringssector. Nadat ze in 1996 partner werd bij Ernst & Young richtte ze er de Risk Practice op. Zij was ook lid van het Groepsbestuur van Ernst & Young België van 2001 tot 2006.

In 2006 werd Inge Boets leider van Ernst & Young’s Global Risk Practice. In 2008 combineerde zij deze rol met de EMEIA Risk Leader verantwoordelijkheid.

In 2009 werd ze lid van het Global Executive team van de Advisory afdeling van Ernst & Young, waar ze verantwoordelijk was voor Quality & Risk Management. Ze was tevens lid van Ernst & Young’s Global Quality & Risk Management Executive.

In 2010 keerde Inge Boets terug naar Ernst & Young België waar ze Global Client Service Partner voor de Europese Unie en al zijn instellingen werd.

In 2011 gaf ze een nieuwe oriëntatie aan haar professionele loopbaan en werd ze onafhankelijk bestuurder.

Inge Boets is regelmatig gastspreker over onderwerpen als audit, risk management, governance en heeft meerdere artikels geschreven over deze topics.

Vandaag is Inge Boets onafhankelijk bestuurder bij Euroclear, Econopolis en Ontex. 

Francis Vanderhoydonck

Lid van het Remuneratie- en benoemingscomité

Francis Vanderhoydonck (1958) behaalde een Master Rechten aan de Vrije Universiteit Brussel, en versterkte dit met een programma Common Law aan de Cambridge University. Vervolgens volgde hij een Master Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel en een opleiding Tax Law aan de Fiscale Hogeschool Brussel. Zijn MBA in Finance vervolledigde hij ten slotte aan de New York University.

De start van zijn carrière maakte hij in 1986 bij De Generale Bank, waar hij tot 1998 werkte als Global Head of Investment Banking. Vervolgens ging hij aan het werk als Managing Partner bij het private equity fund Buy Out Fund CVA en bij Maple Finance Group (corporate finance advisory) tot respectievelijk 2015 en 2017.

Sinds 1999 is hij ook bestuurder bij verschillende beursgenoteerde en private Belgische en Nederlandse ondernemingen.

francis_vanderhoydonck_qrf