De rol van de Raad van Bestuur bestaat erin het lange termijn succes van Qrf na. te streven door ondernemend leiderschap te garanderen en ervoor te zorgen dat risico’s kunnen worden ingeschat en beheerd.

De Raad van Bestuur beslist over de waarden en de strategie van Qrf, het risicobeleid en de voornaamste beleidslijnen. Daarnaast ziet de Raad van Bestuur erop toe dat de verplichtingen van Qrf ten aanzien van haar aandeelhouders duidelijk zijn en dat aan deze verplichtingen wordt voldaan, rekening houdend met de belangen van de overige stakeholders.

Inge Boets

Voorzitter van de raad

Inge Boets (1962) behaalde haar Licentie in de Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen, volgde opleidingen Strategic Leadership aan Babson college (Harvard) en IMD, en was bedrijfsrevisor en erkend revisor voor verzekeringsondernemingen.

Inge Boets startte haar loopbaan als auditor bij Ernst & Young, waarbij ze zich specialiseerde in internationale ondernemingen en de verzekeringssector. Nadat ze in 1996 partner werd bij Ernst & Young richtte ze er de Risk Practice op. Zij was ook lid van het Groepsbestuur van Ernst & Young België van 2001 tot 2006.

In 2006 werd Inge Boets leider van Ernst & Young’s Global Risk Practice. In 2008 combineerde zij deze rol met de EMEIA Risk Leader verantwoordelijkheid.

In 2009 werd ze lid van het Global Executive team van de Advisory afdeling van Ernst & Young, waar ze verantwoordelijk was voor Quality & Risk Management. Ze was tevens lid van Ernst & Young’s Global Quality & Risk Management Executive.

In 2010 keerde Inge Boets terug naar Ernst & Young België waar ze Global Client Service Partner voor de Europese Unie en al zijn instellingen werd.

In 2011 gaf ze een nieuwe oriëntatie aan haar professionele loopbaan en werd ze onafhankelijk bestuurder.

Inge Boets is regelmatig gastspreker over onderwerpen als audit, risk management, governance en heeft meerdere artikels geschreven over deze topics.

Vandaag is Inge Boets onafhankelijk bestuurder bij Euroclear, Econopolis en Ontex. 

portretqrf26-kopie2_0
portretqrf32-kopie2

Jan Brouwers

Onafhankelijk Bestuurder

Jan Brouwers (1974) behaalde in 1997 zijn Licentie Handelsingenieur aan de Solvay Business School van de Vrije Universiteit Brussel, en doorliep vervolgens het JP Morgan Markets Track Program 33 in New York.

Na zijn studies startte Jan Brouwers in 1997 zijn loopbaan bij JP Morgan, waar hij aan de slag ging als Analyst Fixed Income. In 1999 ging hij bij Morgan Stanley in Londen aan de slag waar hij zich bezig hield met Fixed Income voor Nederland. Van 2001 tot en met 2002 was hij als Portfolio Manager werkzaam bij Bluecrest Capital in Londen.

In 2002 keerde hij terug naar Morgan Stanley in London waar hij onder andere aan het hoofd stond van Fixed Income voor Continentaal Europa, Frankrijk en de Benelux; Sales & Trading voor de Benelux en Fixed Income Sales voor Nederland.

Jan Brouwers is onafhankelijk bestuurder bij Proviron Holding, en bestuurder en aandeelhouder van Jaran Capital.

Frank De Moor

Onafhankelijk Bestuurder​

Frank De Moor (1962) behaalde in 1985 aan de Katholieke Universiteit Leuven de graad van Licentiaat-doctorandus in de Toegepaste Economische Wetenschappen en Beleidsinformatie. Hij vervolledigde daarna diverse managementopleidingen, waaronder Strategic Management in Retail aan het Babson College in de Verenigde Staten.

Frank De Moor startte zijn loopbaan in 1985 als Systems Analyst bij Procter & Gamble Benelux. Van 1988 tot en met 1990 was hij actief als Senior Consultant bij Ernst & Whinney Belgium en als Brand Manager Europe & Africa bij Federal Mogul.

In 1990 werd Frank De Moor algemeen directeur bij Brantano.

In 1994 startte Frank De Moor zijn carrière binnen de Macintosh Retail Group. Van 1994 tot en met 2002 was hij actief bij Management Services Tonton Tapis. Hij bekleedde vervolgens de functies van directeur van GP Décors in Frankrijk en algemeen directeur van Kwantum Deco Groep in Nederland. In oktober 2002 werd Frank De Moor lid van de raad van bestuur van de Macintosh Retail Group en in februari 2003 werd hij benoemd als CEO van de Macintosh Retail Group.

In 2014 ruilde hij zijn functie als CEO bij Macintosh Retail Group in voor de functie van CEO van de parkeerbeheerder Q-Park. Bij Qrf deelt hij heden, als lid van de Raad van Bestuur en voorzitter van het Auditcomité, zijn jarenlange ervaring in de retailsector.

portretqrf16-kopie3_0
william_vanmoerkerke_qrf

William Vanmoerkerke

Bestuurder

William Vanmoerkerke (1983) behaalde zijn Master Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit van Gent, een Master in Marketing Management aan de Vlerick Leuven Gent Management School en een Master of Business Administration aan de New York University.

Hij startte zijn carrière bij eBay als Segment Manager. In 2008 ging hij aan de slag als consultant bij Roland Berger Strategy Consultants, om vervolgens in 2012 deze functie verder te zetten bij The Boston Consulting Group. In 2013 zette hij zijn carrière voort als Senior Director Strategy & Business Development bij Elsevier Inc.

Sinds 2014 behartigt hij, samen met Olivia en Mark Vanmoerkerke, de belangen van de familie in diverse ondernemingen en participaties.

Francis Vanderhoydonck

Bestuurder

Francis Vanderhoydonck (1958) behaalde een Master Rechten aan de Vrije Universiteit Brussel, en versterkte dit met een programma Common Law aan de Cambridge University. Vervolgens volgde hij een Master Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel en een opleiding Tax Law aan de Fiscale Hogeschool Brussel. Zijn MBA in Finance vervolledigde hij ten slotte aan de New York University.

De start van zijn carrière maakte hij in 1986 bij De Generale Bank, waar hij tot 1998 werkte als Global Head of Investment Banking. Vervolgens ging hij aan het werk als Managing Partner bij het private equity fund Buy Out Fund CVA en bij Maple Finance Group (corporate finance advisory) tot respectievelijk 2015 en 2017.

Sinds 1999 is hij ook bestuurder bij verschillende beursgenoteerde en private Belgische en Nederlandse ondernemingen.

francis_vanderhoydonck_qrf

Stefanie Vanden Broucke

Bestuurder

Mevrouw Vanden Broucke (1978) beschikt over meer dan 18 jaar ervaring in projectontwikkeling van complexe binnenstedelijke mixed-use projecten, eerst als projectleider bij Leiedal, vervolgens als directeur ontwikkeling bij Vanhaerents Development en meest recentelijk als algemeen directeur van Caaap. Zij behaalde haar licentiaat arbeids- en organisatiepsychologie aan de KU Leuven, haar licentiaat bedrijfseconomie aan de Unversiteit Gent en haar postgraduaat vastgoedkunde aan de KU Leuven.

Qrf breidt met deze benoeming de expertise van haar Raad van Bestuur uit met een profiel die de complexe uitdagingen van binnenstedelijke vastgoedprojecten kent en beheerst.

Screenshot 2021-03-21 at 12.22.32